Microsoft BI

Ons specialisme: Microsoft Business Intelligence

ms_cert_professional_logo_blk_rgb-243x130

Roovers Consultancy is een gecertificeerd Full Stack Microsoft BI (Business Intelligence) ontwikkelaar. Wij begrijpen als geen ander wat de wensen en behoeftes van onze (interne) klanten zijn. Samen met de proces eigenaren bekijken wat de informatie behoeftes zijn. Om daarna te weten welke bronnen hiervoor ontsloten moeten worden. Het bouwen van interfaces / API’s, het inrichten van de ETL flows, bouwen van de views en uiteindelijk het publiceren van gevraagde informatie.
Als BI specialist bezitten we de vaardigheden om een doorslaggevende rol te hebben in het professionaliseren van informatiemanagement en business intelligence.

Lees meer over onze specialismen.

Over Microsoft Business Intelligence

De Microsoft Business Intelligence Suite is inmiddels het meest complete pakket. Dit omvat alles van opschonen en verwerken van data tot presenteren van rapporten en dashboards aan beslissers in uw organisatie. Het overzicht van de diverse producten ziet er als volgt uit.

sql-server-data-platform-overview

Integration Services

SQL Server Integration Services (ook wel SSIS genoemd) is een workflow gebaseerde data integratie, migratie en transformatie (ETL) tool, behorend bij de SQL Server suite. Het kan gebruikt worden voor vele diverse data integratie taken, zoals het analyseren en opschonen van data en ontsluiten, transformeren en laden van data processen voor datawarehouses.

Analysis Services

SQL Server Analysis Services (ook wel SSAS) is onderdeel van SQL Server. SSAS biedt dimensionale gegevens die zeer geschikt zijn voor gegevensverkenning in draaitabellen. Zo kunnen medewerkers zelf analyses maken met bijvoorbeeld draaitabellen in Excel.

In een kubus kun je meetwaarden opslaan, bijvoorbeeld omzet voor meerdere dimensies (per product, per klant, per dag, per winkel etcetera). Tijdens het verversen van de data in de kubus wordt voor elke combinatie de meetwaarde berekend en opgeslagen, waardoor er tijdens de analyse door uw medewerkers geen berekeningen meer worden uitgevoerd en de uitkomsten direct worden getoond.

Reporting Services

SQL Server Reporting Services (ook wel SSRS genoemd) is onderdeel van SQL Server. Reporting services biedt een enorme functionaliteit op het gebied van het rapporteren van data. Zodat er rapportages en dashboards mee gemaakt en gemanaged kunnen worden.

Power BI

Microsoft Power BI zet de data uit uw organisatie om in rijke analyses en heldere visuele rapportages. U kunt bedrijfs- en clouddata naadloos integreren om zo uw investeringen in data uit te breiden en de productiviteit verhogen met het maken van analytische modellen die kunnen worden gebruikt voor interactieve gegevensanalyse, rapporten en gegevensvisualisatie.

Meer over Microsoft Power BI?

Geïnteresseerd of behoefte aan meer informatie? Neem contact met ons op.